Bemutatkozás

A kezdetektől

Sok érdekes dolgot hallunk a Pilisről, az Ős-Budavárról. Attila,- Isten ostora- a rettegett Hunok királyának főhadiszállásáról, Sicambriáról, ősi szent helyek rezgéséről, energiákról. Római utak, egy ősi rend titkai, a föld szívcsakrája és még sorolhatnám a rejtélyes történeteket. Mi utánanéztünk az igazságnak a Hegyi emberrel.

 

Balázs Sándor vagyok, alias Tutajos, a világszerte ismert www.tavitura.hu vezetője. Túravezető és matróz. Tiszafüreden születtem 1964-ben, egy halász dinasztia sarjaként. 15 éve vezetek túrákat a Tisza tavon és egyelőre ismerkedem a Pilissel.

Endrődi Attila túravezető Budán született 1987-ben,  színészetet és televíziós műsorkészítést tanult. Pilisborosjenőn él és járni is itt tanult a Pilisben. Szüleivel, nagyszüleivel barangolt a környéken.Több mint 17 éve végez kutatásokat a pilisi történetekkel, krónikákkal kapcsolatban, valamint 7 éve túrákat is vezet. Otthon van a terepen, úgy ismeri a Kevély környékét, mint a tenyerét. Szakkönyvekből, forrásanyagokból gyűjti ismereteit. A Pilisben csak úgy ismerik, a Hegyi ember.

A Tavi túrán mindig is szerettük a különlegesen érdekes, kalandos helyeket, mint a Tisza-tavon bemutatott Amazonaszt, Evergladest, Okavangót. Nagy örömünkre szolgál, amikor tengerentúli túrázók és vadászok számolnak be a döbbenetes hasonlóságról a Tisza-tavi környezet és úti céljaik között.
A Pilis egy új felfedezni való a természet kedvelőinek! A Hegyi ember lesz segítségünkre, aki  tapasztalt túravezető. Vele olyan helyekre is eljuthatunk, melyek a kijelölt útvonalaktól távol esnek. Bemutatjuk  Attilával a Duna-Ipoly Nemzeti park részét képező Pilis rejtélyes tájait, legendáit. Ami nincs a túra ösvényeken. Ahol az ösvények végződnek, túráink ott kezdődnek.

 

A túrákat családoknak, iskoláknak, cégeknek, nyugdíjasoknak ajánljuk. Túraútvonalainkban van könnyű és nehezebb terep, ezeket a látogatók teherbírásának megfelelően tervezzük meg. Látnivalóban gazdag, célirányosan kiválasztott utakat járunk be.

A túrák ideje: 3-4 órás, de van hosszabb és akár több napos is. A táv választható, van 7 és 13 km, de igény szerint akár 30 km is. A szint: 100 méter és 534 méter között van.

Túráink díja, felnőtt 1.500-Ft, nyugdíjas és gyermek 1.000,-Ft.

Csoportoknak 15 fő felett kedvezményes, 1.200-Ft/fő.

Gyülekező Pilisborosjenő Kossuth Lajos tér, Buszforduló végállomás 9.00 óra, vagy megbeszéltek alapján.
Budapestről a 840-es busszal az Árpád híd Pesti hídfőjétől, hétvégén 40 percenként, 08.35, 09.15, vissza felé, 13.50, 14.30.
Ruházat időjárásnak megfelelő.
Túrákat előzetes bejelentkezés alapján indítunk: +36-209-518-823,                                    Email: info@tavitura.hu