Egy titokzatos vár nyomában a pilisi túrákon.

A számos média megjelenés után a tavi túra szárazon is felfedezést tesz a Hegyi emberrel, Attilával. Vezetőm, aki 17 éve kutatja a Pilist, érdekes történeteket mesélt, melyek nagyon elgondolkodtatóak. Tényszerű dolgokat mutatott, amiket nem lehet félremagyarázni ősi kultúránk elmaszatolásával. Ismeretterjesztő túráinkon mindenki döntse el, hogy mit lát! Mindenesetre én úgy jöttem el a túráról, hogy láttam Ős-Budavár nyomait, Sicambriat és Isten ostorának, Attilának lehetséges nyughelyét. Induljunk együtt a nagyvezér nyomába!
Ez egy kőfal, kőrakás, Attila mosolyogva megjegyezte, ne keresd mindenben a várat! Igaz nem ma készült, ha készült.

Az 1500 éves rejtélyről számolunk be túránkon. Nyomok a Pilisbe vezetnek. Expedíció az ismeretlenbe film a Travel Channelen.

                                                                                                            Egy illeszték, valószínű egy másik kőhöz kapcsolódott, nehéz természetesnek nézni.

Attila a rettegett Hun vezér nyomai az Ős-Buda várába, Sicambriába vezetnek.

Sicambria volt Attila főhadiszállása, erre régészeti leletek is utalnak. Majd 400 évvel később Árpád fejedelemnek is itt volt a székhelye, az ásatások ebből a korból is találtak leleteket, nyomokat.

                                                                 Én még nem láttam olyan kőfejtést, bányászatot, ahol itt is ott is van egy lyuk, fejtés. Mint, ha szándékosan hordtak, termeltek volna ki, már ott lévő, odahordott követ.

                                Ez egy szent hely gondoltam, mire felhívta figyelmem egy apró részletre a Hegyi ember. Ne a kőrakást és keresztet nézd, hanem ezt a kerek követ. Sajnos lefestették az idióták, akkor megtudták volna állapítani, hogy mikor készült, ez ugyan is egy malom kő. Fene tudja, valamiért hittem neki és már kezdtem izgatott lenni.

   Kérdezte vezetőm. Látod ezt a követ? Látom mondtam bátortalanul, mert semmi mást nem vettem rajta észre. Majd folytatta: nézd meg jobban, ez egy szarkofágra hasonlít. A középső kő bele illik a baloldaliba, a legszélsőn pedig alul látszik a bevésés, itt emelték fel.

    Végül kb,500 méterre a feltételezett vártól megtaláltuk egy kőfejtés helyszínét. Ez az mondta a vezetőm. Gondoltam biztos, ha ő mondja, mert bennem már minden össze zavarodott. Az egész történelem, ami csupa titok számomra. Ez lehet Attila sírja, ha minden igaz, Dr Lánszki Imre ökológus felfedezése is erről tanúskodik.

                   Egy forrásból idevezető, feltételezések alapján, patak által kivájt mélyedések, miért futnak a dombköré, mit egy vizes árok?

                                 Maga a forrás is érdekes, nem természetes, mint ha egy mesterséges, mélyen kivájt teknő lenne.

                                                             Végül ez a be vésés, ahol elveszítettem a történelem fonalát. WJ, Weißenburg (Fehérvár) A krónikák alapján Fehérvárra temetkeztek a fejedelmek, vezérek, de Fehérvár sok van, Nádorfehérvár, Székesfehérvár, stb. Kinek jutna eszébe, hogy a Pilisben keresse Fehérvárat? Csak nem megtévesztették az ellenséget, a rabló hordákat?

Forrás, Bors-online: Megtalálták Attila és Árpád apánk sírját a Pilisben?

Ezek képek, lásd élőben túránkon a tényeket, hogy eldöntsd, mi az igazság.

Ismeretterjesztő túrákra jelentkezni: +36-209-518-823